Logo Easy Moving Dans en Bewegings centrum te Deurne

  Home     Ons Bereiken     Lessenpakket     Cursussen     Lesrooster     Agenda     Downloads     Showtime     e-brief  

Easy Moving Showtime

Jaarlijkse Show!

Een niet onbelangrijke troef van Easy Moving is onze jaarlijkse show. Elk jaar weer geven onze dansers het beste van zichzelf en tonen ze aan de buitenwereld hoe goed ze zijn. We mogen het zelf zeggen: onze shows zijn de moeite waard om bekeken te worden.
Tijdens het verlengde Hemelvaart weekend (ergens in mei) treden al onze groepen op in een wervelend spektakel. Er zijn in dat weekend 3 of 4 shows, dus het is niet even een nummertje opvoeren. Het is echt wel het echte artiestenleven voor onze dansers.
Onze dansers van de Musical Dance groepen doen er regelmatig nog een schepje bovenop, want zij brengen af en toe een volledige Musical voorstelling.

Wat wil dat nu zeggen zo'n optreden?

We kunnen dat het beste aantonen via een foto van één van onze voorstellingen!
Elk jaar leggen we een nieuw thema vast, het decor, de kostuums, de choreo's, de liedjes worden daarop afgestemd. Het echte spook in deze voorbeeldfoto paste in het thema van dat jaar.

Wie treedt er mee op?

Al onze dansers die dat graag willen. De meeste die het één keer hebben meegemaakt, willen het voor geen geld meer missen! Het meedoen is vrijblijvend, maar wij vragen uiteraard wel, eens ingeschreven, om je beste beentje voor te zetten. Dat wil zeggen, dat je vanaf dan ook elke week mee komt oefenen. Er is ook steeds minstens één generale repetitie op locatie en die is uiteraard verplicht voor de deelnemers. Alleen op die manier kunnen wij het geheel bijsturen, om zo tot een professionele show te komen.

Hoe krijgen wij dat voor elkaar?

Om dergelijke shows te kunnen organiseren, huren wij elk jaar een congrescentrum af met een groot podium, grote zaal, voldoende kleedkamers, keuken, eetzaal, lobby, 2 togen. Het geheel moet ook groot genoeg zijn, want wij komen af met zo'n 250 artiesten, 50 medewerkers en per show zo'n 400 koppen tellend publiek.
De meesten van die 50 medewerkers zijn vrijwilligers. Zonder deze mensen kunnen wij zo'n groots opgezet gebeuren niet rond krijgen. Deze mensen staan voor, achter, onder, boven, tussen de coulissen klaar om de organisatie vlot te laten verlopen. Zij bouwen het decor, bemannen de togen, maken eten klaar, naaien kostuums, ontvangen artiesten en publiek, begeleiden de jongere kinderen, helpen aan/uit kleden (soms moet het snel gaan), schminken, bedienen het doek...

En het resultaat?

De professionaliteit van onze leerkrachten, de inzet van onze artiesten en het enthousiasme van al onze medewerkers maakt dat het optreden steeds weer een aangenaam spektakel is om naar te kijken. De foto's van onze shows spreken verder voor zich!

En de Musical shows?

De Musical groep is kleiner en kan dus ook in een kleinere zaal gegeven worden. Het grote verschil met de grote show zit hem hier in het verhaal. De stukken volgen elkaar onmiddellijk op, zonder pauzes. De artiesten moeten dus soms zeer snel omkleden! Ze moeten ook de volledige teksten van buiten kennen en er zijn zo goed als geen helpers achter de schermen. Onze artiesten brengen ook zelf de nodige attributen op en van scène.
Verder laten we enkele foto's weer voor zich spreken.
Elk lid geeft automatisch bij inschrijving aan de vereniging de toelating om in het kader van de activiteiten van de vereniging afbeeldingen met hem/haar te maken alsook om die afbeeldingen te gebruiken ter promotie van de activiteiten van de vereniging.